Projekter / Selvhjælpsgruppe

Selvhjælpsgruppe

Når en gruppe starter , er der som regel en eller to frivillige igang sætter med, der hjælper gruppen igang og sørger for det praktiske. Igangsætterne trækker sig som regl ud af gruppen efter nogle gange , hvorefter den klarer sig selv.

Du er ikke alene

Per Larsen er igangsætter i selvhjælpsgrupper, som tit og ofte er på væresteder. Hvor det store spørgmål næsten altid handler om ensomhed, tryghed, utryghed, omsorg, medicin.

Selvhjælpsgrupperne har mange projekter, samt mange forskellige udfordringer omkring hverdagen. Grupperne er baserede på anonymitet og tavshedpligt, så vores udgangspunkt er at men selv må gå ind i en selvhjælpsgruppe, for at finde udaf, om det er noget for en.

En selvhjælpsgruppe består typisk af 5 til 8 mennesker , der arbejder på at løse et bestemt problem eksempelvis skilsmisse , sygdom , ensomhed eller sorg over at have mistet . En selvhjælpsgruppe er et arbejdsfællesskab for mennesker der ønsker at arbejde med sig selv og bruger andres erfaringer

Du kender sikkert situationer, hvor du lader dig træde på, bruger sarkasme eller sempelthen eksploderer, fordi det hele bliver for meget. Disse reaktioner er naturlige, men også uhensigtmissige, og de resulterer ofte i konflikter. En mere hensigsmæssige måde at reagere på er at forsøge at gå i dialog med den man står over for. At gå i dialog indebærer at udtrykke meninger, holdninger, og følelser på en ligeværdig måde og samtidig respektere den anden part ret til det samme.

De situationer er måske en god ide at gå i selvhjælpsgrupper med.husk det er vigtigt at have andre mennesker at snakke med

Hjælpesagen | CVR: 33 52 09 05 | Jernbanegade 1, 4900 Nakskov - Danmark | Tlf.: 30591525 | bax@jubii.dk