Vil du være frivillig

Vær med som Besøgsven.
Som Besøgsven har man en fast aftale hver eller hver anden uge, og man besøger sin Besøgsmodtager 1-2 timer. Her kan man måske snakke over en kop kaffe, læse lidt højt fra avisen – hvis vedkommende ikke selv kan se så godt, man kan gå en lille tur, o.s.v.
Man er IKKE en erstatning for evt. hjemmehjælp, men man er der i stedet for et familiemedlem eller en god ven.

Selvhjælpsgrupper

Hvem kan blive igangsætter?
Ofte vil den frivillige igangsætter have erfaring fra selvhjælpsarbejde, enten som tidligere deltager i en selvhjælpsgruppe eller fra selvhjælpsarbejde i en forening eller et andet selvhjælpsprojekt. I princippet kan alle der har overskud og lyst til at påtage sig rollen blive igangsættere. Det er i højere grad personens engagement, der tæller - end personlige erfaringer og faglig viden i forhold til gruppens emne. Du skal altså ikke have en særlig uddannelse men du skal have evnen til at lytte og du skal have lyst til at lære nyt.

Hvad er en motionsven?
Som motionsven hjælper du ældre med lettere motion i eget hjem eller på en gåtur ca.en gang om ugen 1-2 timer pr. gang. Det er oftest faste dage – men kan også aftales fra gang til gang.
Som motionsven behøver du ikke at være bomstærk, eliteudøver eller gymnastiklærer. Dog er det en god ballast at have kendskab og interesse for motion.
Træningen består af styrke- og balanceøvelser, bevægelighedstræning, gåture eller andre motionsaktiviteter alt efter motionsmodtagerens ønsker og behov. Motionen skulle gerne være alsidig og sjov

Hjælpesagen | CVR: 33 52 09 05 | Jernbanegade 1, 4900 Nakskov - Danmark | Tlf.: 30591525 | bax@jubii.dk